Skoči do sadržaja

Prvi modernizovani bh. raketni bacač predstavljen na velikom sajmu u Maleziji

Portal Armyrecognition.com navodi da je riječ o višenamjenskom, laganom sistemu pješadijskog oružja koje karakterišu jednostavna upotreba, mobilnost, trajnost i mali troškovi, što ga svrstava među najpopularnije raketne bacače u svijetu.

Bacač je proizveden korištenjem hladno valjane tehnike, može izdržati više od 1.000 ispaljivanja prije kvarenja, efektivni domet protiv statičnih meta iznosi 800 metara, a protiv meta u pokretu do 400 metara, u zavisnosti od tipa rakete koja se koristi i optike. Posebno dizajniran nišan povećava uspješnost prvog pogotka bez obzira na uslove, a optika posjeduje i LED osvjetljenje koje štedi bateriju i ima 2.3X približavanje s poljem vidljivosti od 13 stepeni.

Armyrecognition.com piše da kontrola kvaliteta i rigorozna testiranja osiguravaju dugovječnost i daju mu prednost u odnosu na slične proizvode. Također, u prilog mu ide i municija koja je jednostavna za korištenje, a pri tome je i jeftina. Koristi HEAT projektile, ali kompatibilan je sa svakom vrstom municije za standardni RPG-7.

This slideshow requires JavaScript.

%d bloggers like this: