Skoči do sadržaja

Aldin Širanović pokušava ostvariti ono što mu nije uspjelo 2014. godine

Ni potpuni neuspjeh sasvim očite namjere da se nedavni protesti demobiliziranih boraca kidnapiraju i iskoriste u rušilačke svrhe nije obeshrabio huškače iz sjene da pošto-poto pokušaju isprovocirati nova okupljanja koja bi potom opet pokušali instrumentalizirati.

Ovakvi pokušaji idu s više strana, počevši od, kako možemo saznati sa stranica Avaza, najave nekakvih blokada Federacije BiH, tj. izolacije gradova u FBiH u kojima bi navodno učestvovali i veterani Vojske Republike Srpske, pa do konstantnog širenja lažnih vijesti po društvenim mrežama od stranica koje se lažno predstavljaju.

Jedna od tih stranica sebe naziva “Podrška demobilisanim borcima ARBiH”, no riječ je o još jednom od mnogobrojnih propagandnih web-projekata Aldina Širanovića, koji, smješten u Austriji, koristi višak energije i vremena da pokuša nekako ostvariti ono što mu nije uspjelo 2014. godine.

Pored stalnih poziva na proteste i blokiranje gradova Federacije BiH, ova stranica bavi se i prenošenjem sadržaja s drugih Širanovićevih kancerogenih portala (tipa koktel.org) ili napadima na javne ličnosti koje upozoravaju na ovakve pojave, kao što su Fatmir Alispahić, Šerif Patković i drugi.

Da li Širanovića neko finansira ili je riječ o patologiji i nekoj ličnoj opsesiji, potrebi za provociranjem nereda, nije nam poznato, no, svakako je vrlo indikativan abnormalan utrošak vremena i sredstava da bi se jedno socijalno pitanje kidnapiralo i iskoristilo u političke svrhe.

This slideshow requires JavaScript.

Izvor: Stav / NH

%d bloggers like this: