Skoči do sadržaja

Velikosrpska i komunistička propaganda zeničkog dječaka s islamskom zastavicom okarakterisala kao ”teroristu”

Velikosrpska novinska agencija Srna jutros je objavila alarmantan tekst u kojem se navodi da je u Zenici primjećen dječak sa crnom zastavom na kojoj piše “La ilahe illallah Muhammedun resulullah”.

“Fotografija dječaka u Zenici koji nosi zastavu koja podsjeća na onu od terorističke organizacije “Kavkaski Emirati” objavljena je na Facebook stranici “Zenica Life”. Na fotografiji se vidi da dječak šeta gradom sa svojom porodicom”, piše Srna.

S druge strane, komunistički portal Radio Sarajevo je ovu vijest prenio pod naslovom: ”Dječak u Zenici šeta gradom i nosi zastavu Islamske države?”, dok na kraju teksta piše: ”Međutim, još nije potvrđena autentičnost ove fotografije, odnosno da li se zaista radi o zastavi IS-a”, što je krajnje neodgovorno, nestručno i amaterski od strane ”novinara” tog portala.

FOTO: Islamska zastava koju je dječak nosio

Sudeći prema ovome, Bošnjaci za par godina neće smjeti učiti ni ezan. Zbog ezana bit će naslovi: “imami i mujezini javno sa munara pozivaju na terorizam”.

Nažalost, živimo u zemlji u kojoj musliman ne može pokazivati svoja vjerska obilježja – u ovom slučaju islamsku zastavu sa šehadetom koja je bila korištena i u mnogim jedinicama Armije BiH tokom 90-tih godina.

Da sve nebi bilo tako crno, 90% komentatora članka portala Radio Sarajevo, kao i na većini ostalih portala, su podržali dječaka i dali do znanja da to nije nikakva zastava ISIL-a, nego da je to klasična crna islamska zastava nalik zelenoj zastavi Saudijske Arabije.

VIDEO: Crna islamska zastava je službeno obilježje stranke Hizbu-Tahrir koja ima milione pristalica širom islamskog svijeta, posebice u Indoneziji, Palestini i Turskoj

Prisjetimo se kako je portal Radio Sarajevo pisao o četničkoj djeci koja su prijetila Bošnjacima i Albancima, ček’ malo, pa nije pisao, to je vješto prešućeno od strane većine medija…

Četnik se odgaja od malih nogu

Ovakve fotografije i video snimci nisu atraktivni za domaće i regionalne medije. Jasno nam je da ovakvu temu izbjegava velikosrpska agencija Srna, međutim šta je sa sarajevskim medijima?

Dok su muslimani pod budnim okom javnosti i progona, Srbi nesmetano odgajaju nove generacije četnika – koljača, spremnih da okrvave svoje kame.

VIDEO: Srpski popovi uče djecu da pjevaju četničke pjesme: – Svi četnici, u novom odelu… Dugačke im, i kose i brade, na kapama, sve zlatne kokarde – pjevaju djeca i sveštenici.

Naš Haber

%d bloggers like this: