Skoči do sadržaja

SRAMOTNO: Damir Čardžić (Narodna stranka Radom za boljitak) nazvao heroja Nezima Halilovića Muderrisa “isilovcem koji je islamizirao Armiju BiH”

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, delegat u Domu naroda Federalnog parlamenta (Narodna stranka Radom za boljitak) i dopredsjednik stranke Damir Čardžić na facebooku je napao ratnog heroja i komandanta Nezima Halilovića Muderrisa.

Naime, Magazin Stav je objavio intervju sa Nezimom Halilovićem Muderrisom pod naslovom ”Nisu me uspjeli obilježiti kao ratnog zločinca, neće ni kao radikala” u kojem je on govorio o posljednjim napadima na njega od strane medija iz Srbije i RS-a te lažima i dezinformacijama koje se planski o njemu šire.

Ispod objavljenog intervjua kojeg su ubrzo prenijeli i mnogi ostali portali, bez imalo stida javio se Damir Čardžić koji je napisao:

”imidž pravog isilovca i ja mu ne vjerujem jer je on jedan od onih koji su zagovarali islamsku drzavu i islamizirali casnu armiju bih”

Screenshot

Zaista je žalosno vidjeti kako ovaj političar koji posjeduje dva stana u Novom Gradu u vrijednosti od 100.000 KM i 150.000 KM, zatim kuću u Sarajevu u vrijednosti od 100.000 KM i imanje u Mostaru u vrijednosti od 70.000 KM te dva automobila u vrijednosti od 20.000 KM i 25.000 KM (izvor: imovina političara), ima obraza napadati čovjeka koji je dva puta ranjavan u agresiji na Republiku Bosnu i Hercegovinu, dobitnika Zlatnog ljiljana – najvećeg ratnog priznanja, velikog komandanta, borca i patriotu kakav je Nezim Halilović Muderris.

Prisjetimo se da je se Damir Čardžić, političar koji je se inače svrstava u red ostalih i aktivno promoviše komunističke ideje, krajem 2013. godine “požalio” kako mu je plaća mala.

“Kolika god da mi je plaća, mala je”, kazao je Čardžić tokom gostovanja na Televiziji Pink u emisiji Zabranjeni forum, dodavši da je prije ulaska u politiku puno više zarađivao te da kao zastupnik i delegat puno radi i opravdava iznos koji naplaćuje iz budžeta.

Na ovu konstataciju tada je burno reagirao novinar i analitičar Almir Terzić, koji je kazao da je to sramotna izjava te da vjeruje kako Čardžićeva primanja iznose oko 5.000 KM u ova dva parlamenta.

“Ako vam je mala plaća, želite li da se mijenjamo”, pitao je Terzić, ali do danas nije dobio odgovor.

This slideshow requires JavaScript.

 

I ovakvi lopovi danas vrijeđaju i napadaju najbolje sinove ove države za koju su prolili svoju krv. (P.S: Nemojte se čuditi kada ova osoba opasnih namjera sutra izmisli kako ”dobija prijetnje” i sl. s ciljem da se prikaže žrtvom…)

Ko je Nezim Halilović Muderris?

Diplomirao je 1991. na prestižnom Univerzitetu Al‑Azhar u Kairu, a agresija na Bosnu i Hercegovinu zatekla ga je na poziciji glavnog imama u Konjicu. Aktivno se uključio u odbranu domovine kao komandir “DIC Muderris” i komandant 4. muslimanske slavne brigade. Demobilisan je u augustu 1996. godine, na lični zahtjev, s činom pukovnika. Od 1997. do 1999. godine bio je član Parlamenta BiH, a od 1997. do 2008. godine bio je direktor Vakufske direkcije. Trenutno je rukovodilac Ureda za hadž Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i hatib u džamiji Kralja Fahda.

Dva puta ranjavan u agresiji na Republiku Bosnu i Hercegovinu, dobitnik Zlatnog ljiljana, veliki borac i patriota, Nezim Halilović Muderis (r. 1965) poznat je kao čovjek bez dlake na jeziku, što počesto uzrokuje različite reakcije javnosti.

Cijenjen je među veteranima nekadašnje Armije Republike Bosne i Hercegovine i u Islamskoj zajednici, omiljen među običnim ljudima i uvijek spreman na pomoć, posebno u povratničkim mjestima kakva je i njegova rodna Žepa.

This slideshow requires JavaScript.

Denis. B 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Portala Naš Haber. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Portal Naš Haber zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

%d bloggers like this: