Skoči do sadržaja

Vješto promicanje ateizma: Kako to Amir Hadžić nastoji promijeniti stavove javnosti po pitanju vjere?

Prije 9 mjeseci, do tada javnosti nepoznata osoba, Amir Hadžić snimcima ”Prosječni Bošnjo” i ”Profesionalni musliman” otpočinje svoju novu YouTube ”karijeru”, iako mu je prethodna propala.

Osoba poznata po krađama, divljaštvu, nekulturi i delikventnom ponašanju sve više, zahvaljujući promociji mass medija, počinje privlačiti mlađe generacije na ovoj, kako on sam voli reći, slobodnoj platformi.

Međutim, koliko god to neko negira i odbija prihvatiti, vidljivo je da Amir Hadžić kroz svoje raznovrsne teme jasno nameće svoje ateističke stavove i nastoji promijeniti mišljenje velikog broja javnosti koja ga prati.

Amir Hadžić je definitivno od osobe koja je BiH građanima svake sedmice razbijala monotoniju teškog bosanskog života postala osoba koja ide i protiv građana svoje zemlje zarad zarade i pregleda na YouTubeu.

Koliko god nastojao što ljepše upakovati ono o čemu govori, veoma je teško pronaći barem jedan njegov snimak u kojem nije nekom rekao da je ”nepismena stoka”, ”budala”, ”prevarant” i ”zaostao”, dok pri vrijeđanju posebnu pažnju pridaje vjerama, naročito islamu te islamskim načelima i uvjerenjima, a svaki komentar koji nije u skladu sa njegovim moralnim pravilima te je kritički nastrojen je izvrnut ruglu i podsmijehu od istog.

Podsjećamo da je Amir Hadžić na početku godine bio na udaru medija i društvenih mreža koje su ga osuđivale zbog vrijeđanja Poslanika Muhammeda s.a.w.s. nazivajući ga “pedofilom i kozojebcem” o čemu postoji dokaz. On je sve ovo pokušao demantovati i osporiti pravdajući se kako je to sve izmišljeno i montirano.

Ali njegovi pratitelji i sami počinju uviđati kako to nije bilo izmišljeno te da Amir kroz svoje snimke, promičući ateističke stavove i ponižavajući u prvom redu islam nastoji uticati na mišljenje velikog broja javnih masa. Ovo ne kriju ni članove facebook grupe ”Ateisti BiH”, članovi grupe koja se ubjedljivo nalazi na samom vrhu ljestvice na kojoj se mjeri širenje mržnje, omalovažavanje, ismijavanje i vrijeđanje drugih te promoviranje svega što je apsolutno nenormalno i neprihvatljivo zdravom razumu.

Uzimajući u obzir potrebu za primjerom, navodimo njegov posljednji snimak ”Smisao života” u kojem je, vjerovali ili ne, pokušao negirati postojanje šejtana (sotone), odnosno ljudima nevidjivih bića u koje se ubrajaju i meleci što je drugi imanski šart (temelj) islamskog vjerovanja. Također, Amir je otvoreno negirao i vjerovanje u Božije određenje (kader), to jest da sve što se događa, biva s Božijom voljom i određenjem što je šesti imanski šart. Postoji na desetine ovakvih i sličnih primjera koji se ne završe samo na negiranju vjerskih stajališta i ubjeđenja, nego i na vrijeđanju onih koji ih prihvataju, stoga su muslimani i pripadnici drugih vjera za Amira ”zaluđene budale”, iako su mu u prošlosti lokalne džematlije sakupljale sergije u namjeri da mu pomognu.

Međutim, sve ovo vrijeđanje i ismijavanje vjernika, negiranje postojanja Boga i vjerskih načela te promoviranje ateističkih stavova postane jasno kada se uzme u obzir da Amir Hadžić sa preko 150 000 fanova na YouTubeu zaradi dosta novca mjesečno, zavisno od broja pregleda na videozapisima, kao i novac koji dobije od drugih sponzorstava.

Toliko danas košta nečiji obraz i integritet, a prije ili poslije ćemo svi uvidjeti pogubnost onoga što ova podla osoba nameće našim mlađim generacijama koje čine veliku većinu njegove publike.

FOTO: Amirov video sadržaj pun nekulture, psovki, ismijavanja i vrijeđanja se potura našim osnovnoškolcima jednoj od škola u tešanjskoj općini, pa kakvo onda ponašanje djece očekujete kada odrastu?

Za one koji nakon ove konstatacije i dalje imaju sumnje o Amiru Hadžiću, neka pogledaju jedan njegov snimak od prije nekoliko godina, snimak kojim se zapravo i ”proslavio” – VIDEO

Povezano: Kome se to Amir Hadžić ulizuje kada mr. Elvedina Pezića ismijava i svrstava među Milorada Dodika, Aleksandra Vučića, Dragana Čovića i ostale?

Naš Haber

%d bloggers like this: