Skoči do sadržaja

Kome se to Amir Hadžić ulizuje kada mr. Elvedina Pezića ismijava i svrstava među Milorada Dodika, Aleksandra Vučića, Dragana Čovića i ostale?

Amir Hadžić je izbacio svoj novi video pod nazivom “NOVI KOMPiJUTER” onako kako to njemu dolikuje, primitivno, nekulturno i frustrirajuće. Ništa to nama ne bi bilo interesantno da se u pozadini tog videa ne nalazi slika mr. hfz. Elvedina Pezića, hafiza kojega je on utrpao među lažove, lopove, fašiste i negativce.

Zapravo, prvi put je ovaj plakat prikazan u videu pod nazivom ”UZ’O NOVOG PASSATA” na kojem je u 9. minuti ismijavao mr. Elvedina Pezića i trpao mu u usta ono što on nikada nije izjavio, a do danas je nejasno na koji način je ovaj tvdokorni ateist i islamofob uspio mr. Elvedina Pezića ”ugraditi” u svoje video teme?

Njegovi pratitelji koji su izrazili nezadovoljstvo ovim postupkom su mu skrenuli pažnju na to, no on im je ovako odgovorio:

Screenshot:

This slideshow requires JavaScript.

Postavljamo si pitanje; kome se to Amir Hadžić toliko ulizuje kada je magistra Elvedina Pezića, oličenje svega pozitivnog, svrstao među Milorada Dodika, Aleksandra Vučića, Dragana Čovića, Bakira Izetbegovića, Jelenu Karleušu i Josipa Broza Tita? Zar se Elvedin Pezić nalazi na njihovom nivou?

Pezić koji je možda i najomiljeniji islamski predavač na ovim prostorima, koji ljudima ukazuje na dobro, a odvraća od zla i čiji da’vetski rad aktivno prati preko 50.000 osoba, zar treba da se stavi među ove neljude koji će da završe na otpadu ljudske historije?

Podsjećamo da je Amir Hadžić na početku godine bio na udaru medija i društvenih mreža koje su ga osuđivale zbog vrijeđanja Poslanika Muhammeda s.a.w.s. nazivajući ga “pedofilom i kozojebcem” o čemu postoji dokaz. On je sve ovo pokušao demantovati i osporiti pravdajući se kako je to sve izmišljeno i montirano. Da Amir zaista ima nešto protiv islama dokazuje i ova slika koju je on izmjenio od orginala. Ofarbao je bradu, nacrtao obrve i uklonio zelenu površinu.

Jadno je to Amire za što si se ti prodao. Prodaješ se samo kako bi dobio nekakav bezvrijedni lajk od nekog Mihajla, Stefana, Sanje i ostali balavaca, i kako bi ti oni rekli “ti si kralj”. Ti si jadan i ništa više..

Kritike koje su Amiru bile upućene zbog ismijavanja Poslanika Muhammeda s.a.w.s i islamskih načela, on je pravdao time kao da mu “neko želi naštetiti služeći se vjerom, jer drugačije ne mogu”, no čini se da on sam traži probleme, izaziva kritike te gaji ozbiljnu mržnju prema muslimanima što i nije toliko čudno kada se spozna činjenica da se on deklariše kao ateista.

Ko je mr. Elvedin Pezić?

Mr. Elvedin Pezić rođen je 1977.god. u Travniku. Osnovno i srednje obrazovanje završio je u Busovači, a već kao srednjoškolac se priključuje jedinicama Armije Republike Bosne i Hercegovine u kojoj se bori sve do završetka rata, krajem 1995. god. U želji za sticanjem šerijatskog znanja, odlazi prvo u Ujedinjene Arapske Emirate gdje boravi jednu školsku godinu, potom boravi u Jordanu isti taj period, a nakon toga, njegov put sticanja znanja nastavlja se odlaskom u grad Allahovog Poslanika – Medinu El Muneveru na Islamskom Univerzitetu gdje završava institut za arapski jezik, a potom i fakultet šerijata (Islamskog prava). 2005. god. mr. Pezić se vraća u Bosnu gdje uzima aktivno učešće u islamskom misionarstvu ne štedeći truda niti imetka na tom putu. Nastanjuje se u Sanskom Mostu, gdje naprosto oživljava taj dio Bosne i Hercegovine svojim predavanjima iz raznih poglavlja. Šejh Elvedin je pomjerio granice u ovom časnom pozivu koji nije ograničio samo na predavanja već i na fizičku i svaku drugu pomoć ljudima sa kojima je živio. Godine 2009. nastanjuje se u Sarajevu gdje, također, neumorno poziva ka Gospodaru svjetova, a u tom periodu se ističe kao jedan od najpožrtvovanijih ljudi u radu za Allahovu vjeru. Njegov način izlaganja postaje prepoznatljiv tako što i najobičnijem insanu na jako jednostavan i njemu razumljiv način pojašnjava propise vjere, te Allahovom voljom, postaje jedan od najomiljenijih predavača u Bosni i Hercegovini.

25. 10. 2015. god. / 11. Muharrema 1437. h. god. na Univerzitetu Qasim u Qasimu / Kraljevina Saudijska Arabija naš brat, daija i šejh Elvedin Pezić odbranio magistarski rad na temu: ”Valorizacija djela “Durerul-Hukkam fi šerhi guraril-ahkam“”, čiji autor je Muhammed Ibn Feramurz poznatiji kao Mula Husro. Ovo djelo je djelo Hanefijskog mezheba! Šejh Mula Husro, rahimehullah, bio je specijalista u raznim islamskim disciplinama, a koliki alim je zaista bio, govori činjenica da je sam Mehmed El-Fatih za njega kazao da je ”Ebu Hanife tog vremena”. Navodi Trako Salko, rahimehullah, jedan od najznačajnih poznavaoca rukopisa sa naših prostora, da je ova knjiga bila najčešće korištena u šerijatskim sudnicama u Bosni i Hercegovini u vremenu Osmanskog carstva.

Rad je odbranjen pred komisijom koju su sačinjavali prof.dr. Salih El Džudej‘i (mentor), prof. dr. Salih El-Lahim (ispitivač) i dr. Abdullah El Džum‘a.

Procitaj vise na: www.dzemat-sabah.com

(Izvor)

%d bloggers like this: