Skoči do sadržaja

Abu Hamza: ”Ako sam išta kriv, bujrum, sudite mi. Pustite me na miru već jednom”

Da li su mu i zašto vlasti BiH odredile kućni pritvor zbog dolaska premijera Srbije Aleksandra Vučića ovog mjeseca u Sarajevo? Zašto je prijetnja nacionalnoj bezbjednosti BiH i čovjek bez državljanstva? Da li je terorista? Za “Tačku na 7”  TVN1 govorio je Imad al Husin, poznatiji kao Abu Hamza.

 “Ja nisam znao da će biti taj samit, nisam znao da će on doći. Imam drugih svakodnevnih problema koje svaki državljanin BiH ima. Onda su me iz policije zvali i rekli mi zbog samita. Onda sam na interentu saznao da ima neki samit, Boga mi nisam znao”, kazao je Abu Hamza o  kućnom pritvoru zbog dolaska premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Govorio je i optužbama za povezanost sa terorizom. 

“Hajmo dokazati da sam ja terorista, dajem ovu glavu. Ne bojim se nikoga, nemam se čega bojati, nemam oraha u džepu. Do sada nikada nisam imao problema sa zakonom”, poručio je Abu Hamza u emisiji Tačka na 7.

“Šta sam vama uradio? Došao sam dobrovoljno, velikog srca, da ginem za ovu državu. Kao čovjek sam bio na “pogrešnoj strani”, da sam kod Srba bio, imao bih penziju, a možda bi bio narodni heroj. To ne mogu shvatiti. Ako sam išta kriv, bujrum, sudite mi. Pustite me na miru već jednom”, poručio je Abu Hamza.

%d bloggers like this: