Skoči do sadržaja

Da li će SIPA reagovati: Srpski dobrovoljac iz RS-a odlikovan medaljom za zasluge na ukrajinskom ratištu

Srpski dobrovoljci iz Srbije i Bosne i Hercegovine ne kriju svoje učešće na stranim ratištima, šta više, oni se time hvale na društvenim mrežama i to je dostupno svima, a prije par mjeseci veliku pažnju javnosti su privukli srpski dobrovoljci Damir Anđelković i Vlado Stanić koji su objavili na desetine svojih fotografija sa ukrajinskog ratišta na facebook.

Srbija je našla zajednički jezik sa svojim dobrovoljcima, a srpske dobrovoljce iz BiH niko ne proganja, oni su sigurni od bilo kakvog progona i sankcija. Sigurnosne agencije u BiH se bave samo dobrovoljcima koji se bore na sirijsko-iračkom ratištu, a koji su označeni kao islamski dobrovoljci.

Danas je na Facebooku objavljena informacija da je dobrovoljac Slavenko Kuzmnović dobio medalju za zasluge u borbama na ukrajinskom ratištu, tačnije u Donbasu.

16179269_776736212474242_8395718138330810374_o-650x488

Slavenko Kuzmanović je rodom iz Čelinca iz Republike Srpske. On je poznati kriminalac i nasilnik. Bivši predsednik Republike Srpske Rajko Kuzmanović je prije nekoliko godina pomilovao Slavenka Kuzmanovića koji je bio osuđen za krivično djelo “nanošenje tjelesnih povreda”. 

slavenko-kuzmanovic-2-650x370

Biće zanimljivo vidjeti hoće li Tužilaštvo BiH i SIPA procesuirati Slavenka Kuzmanovića za učestvovanje na stranim ratištima i tako postupiti po zakonu.

%d bloggers like this: