Skoči do sadržaja

Saudijska Arabija je najveći donator sirijskim i drugim izbjeglicama

Američki i Evropski mediji žele prikazati da jedino SAD i Evropa pomaže sirijskim i drugim izbjeglicama, što nije tačno.

Tačno je da su Američki i evropski mediji jedan od najmoćnijih medija na svijetu, koji kreiraju sliku javnog mijenja, ali isto tako ne mogu promijeniti mišljenje ili ubediti one koji razmišljaju svojom glavom. Mediji su danas najopasnije oružje, i zato svjetske sile veliki dio novca ulažu u istu, kako bi svoju ulogu prikazali onako kako oni to žele.

Kako saznajemo, Saudijsku Arabiju dnevno košta nekoliko miliona dolara u pomaganju sirijskih izbjeglica, izbjeglica iz Burme, Somalije, Sudana, Iraka, Afganistana i drugih zemalja. Američka i evropska propaganda ne prestaje minimizrati i neutralisati Saudijsku Arabiju, kako bi je svijetu prikazali kao nemarnu za svoj narod i time umanjili popularnost Saudijske Arabije u svijetu.

Saudijski kralj Selman vodi drugačiju vanjsku politiku od svog prethodnika, koji je riješio da riješi problem na Bliskom Istoku, nakon što je izrabran za kralja Saudijske Arabije, odma je krenuo u rješavanju problema u Jemenu, gdje su šiitski teroristi Husi ubili i zauzeli veliki dio zemlje Jemena.

Istina je da Saudijska Arabija ima problem prihvatiti još veći broj izbjeglica iz Sirije, ali isto tako, da bi izbjeglice došle do Saudijske Arabije moraju proći kroz Siriju, Jemen pa tek onda ući u državu Arabiju, a što donosi velike rizike po djecu, žene i stare. Otud je ‘najsigurniji’ put do Turske pa do evropskih zemalja, našta Američki i evropski mediji na masovan način linčuju Saudijsku Arabiju, da ih Saudijska Arabija izbjegava ili ne želi prihvatiti izbjeglice. A ono što je istina, Saudijska Arabije troši i do 10 miliona dolara dnevno kako bi pomagali one kojima je pomoć potrebna.

SAD-u i Evropi je u interesu da muslimani mrze Saudijsku Arabiju, cilj im je da muslimani omrznu Mekku i Medinu (sveta mjesta muslimana), jer se u njihovim medijima spominje kako saudijski kralj Selman, koristi pare od hadžija u svoje privatne svrhe, i troši ih na zlatne tepihe, automobile, ali od toga su vidljive samo riječi u njihovim medijima ali ne i fotografije ili video snimci, da postoje slike i video snimci, njihovi mediji bi na početnoj strani držali mjesecima takvu ‘ekskluzivnu’ vijest, i prikazali svijetu kako ‘oholi’ kralj trošli narodske pare.

Saudijski kralj Selman želi ujediniti Arapski svijet, nailazi na veliki otpor od SAD-a, evropskih zemalja i drugih izraelskih lobista. SAD-u i Evropi je u interesu nestabilno stanje na Bliskom Istoku, a Saudijska Arabija želi takvo nešto promijeniti. Živimo u vremenu gdje ćemo biti svjedoci da će se krupne stvari dješavati, a pobjediće svakako ko je najispravniji.

Da li je Saudijska Arabija ‘nemoćna’ ili nemaju vremena da se hvale pomaganjem izbjeglica, u to ne ulazimo i nije nam jasno.

bosnjaci.agency

%d bloggers like this: