Skoči do sadržaja

Pročitajte šta muftija Ševko Omerbašić kaže za šiijskog novinara Haidara Diaba koji u Večernjem listu širi laži o Bošnjacima i BiH

Hassan Haidar Diab je novinar Večernjeg lista koji je ovih dana plasirao sramne laži o islamu u Bosni i Hercegovini. Ovaj libanski šija mrzi sunije muslimane, on godinama širi laži muslimanima u BiH i Hrvatskoj. Bivši muftija Islamske zajednice u Hrvatskoj  Ševko Omerbašić je prije nekoliko godina upoznao hrvatsku javnost o kakvom lažljivcu se radi. U nastavku prenosimo izjave muftije Oberbašića koje su objavljene u zagrebačkom Nacionalu.

“Čelni ljudi islamske zajednice o Hassanu Diabu imaju vrlo negativno mišljenje: “Vrhunac njegova jeftinog senzacionalizma bio je slučaj kad je u hrvatskim novinama objavljivao tekstove u kojima je tvrdio da smo za izgradnju stanova i srednje škole dobili novac od Bin Ladenovih suradnika iz Saudijske Arabije. Na taj je način, dakako lažno, potpuno bezrazložno mene i mnoge muslimane u Hrvatskoj povezao s akterima međunarodnog terorizma, što je potpuna besmislica. Tako je i ovaj njegov intervju s nekakvim libanonskim šeikom totalna glupost”, kazao je prošlog tjedna Ševko Omerbašić.
Prošlog tjedna o Diabu je u Slobodnoj Dalmaciji Ševko Omerbašić progovorio i javno, rekavši: “Novinar Hassan Haidar Diab grubo je obmanuo hrvatsku javnost objavljivanjem navodne fetve libanonskog sunitskog šeika Ibrahima al Saleha prema novinarima Nacionala. Diab je opasan, potiče netrpeljivost između Hrvata i muslimanskih vjernika”, kazao je Omerbašić.
Uskoro se saznalo da je famozna grozomorna fetva zapravo – nepostojeća.

“Nekakav libanonski imam sasvim sigurno nema pojma što je i gdje objavljeno u Hrvatskoj, pa je smiješno govoriti da je on izdao nekakvu fetvu koja bi se trebala ticati bilo koga u Hrvatskoj. Uostalom, valjda bih ja po svojoj funkciji bio taj koji bi bio zadužen za izdavanje nekakve fetve koja bi obvezivala muslimane u Hrvatskoj. Među ekstremistima na Bliskom istoku nije nikakav problem naći nekog šeika ili imama koji će izgovoriti kojekakve stvari, ali one nisu relevantne za nas u Hrvatskoj. Drugim riječima, fetva nije objavljena, a sve su glasine o tome zapravo plod sumnjivog Hassana Haidara Diaba, koji sije strah i paniku među hrvatskim građanima, pa bi trebao biti protjeran iz Hrvatske”, obrušio se na Diaba Ševko Omerbašić, piše Nacional.

POVEZANA TEM:  Libanski šija i član Hezbolaha Hassan Haidar Diab godinama širi laži u Večernjem listu o “islamskom radikalizmu” u BiH

%d bloggers like this: