Skoči do sadržaja

Iranska zloupotreba palestinskog pitanja

Današnje šiije nisu drugačije od svojih predaka. Novo je jedino to što ovi današnji nastoje palestinsko pitanje iskoristiti za svoje podle ciljeve, pa nas zaglušuju parolama “smrt Americi”, “smrt Izraelu”, te pričom o “osovini otpora i odbrane” i sl.

I dok na najogavniji i najprljaviji način zloupotrebljavaju palestinsku muku u svoje propagandne svrhe, dotle zdušno rade na istrebljenju sunnija u brojnim mjestima. Njihova zlodjela nisu zaobišla ni Palestince, a najbolji dokaz su zločini šiijskih i alevijskih hordi nad Palestincima u Libanu u prošlom stoljeću.

Palestinsko pitanje, zapravo, razgolićuje šiijsko licemjerje i lažne simpatije prema palestinskom narodu, te se pokazuje da oni ovo pitanje nastoje iskoristiti da među sunnijama šire svoja pokvarena ubjeđenja poput širka Allahu, nastranog vjerovanja u pogledu njihovih imama, omalovažavanja i tekfirenja ashaba, radijallahu anhum. Oni palestinsko pitanje koriste kao vrata za šiizaciju sunnijskog stanovništva i stavljanje sunnijskih zemalja pod “turban” iranskog “duhovnog” vođe.

Iran i njegova marioneta Hezbollah ne propuštaju priliku da zaprijete Izraelu svojim razornim raketama za koje tvrde da mogu uništiti cionističku tvorevinu i pogoditi svaki cilj u njoj. Pitam se, kad su već tako moćni i ako iskreno saosjećaju s palestinskim narodom, zašto ne ispune svoje prijetnje!? Dokle će sve što od njih dobijamo biti tek iritantno režanje i lavež!?

Koliko su riječi iskrene ili neiskrene najbolje pokazuju djela koja slijede nakon riječi, a njihova djela govore da lažu.

Posljednji cionistički napad na Gazu bio je zlatna prilika šiijskoj osovini da dokaže svoju iskrenost i pokaže djelotvornost svojih raketa, da pomogne Palestinu. Ali, oni to nisu, niti će ikada učiniti. Oni palestinskim pitanjem samo zamagljuju oči naivnim sunnijama, a oštrica njihove sektaške kame revno siječe sunnijske vratove. To je njihova vjera, historija i realnost. Uostalom, ima li smisla očekivati da oni koji neizmjerno mrze Omera b. Hattaba, radijallahu anhu, pružaju pomoć onima koji ga neizmjerno vole?

Autor: Jasir el-Ba‘albeki 

Preveo i uredio: Abdullah Nasup

EL-ASR

%d bloggers like this: