Skoči do sadržaja

Pogledajte kako portal klix.ba laže o tome kako su sirijski pobunjenici napali školu u Alepu

Portal klix.ba koji je poznat po svojim brojnim ispadima, širenju mržnje prema islamu te otvorenim promocijama ateizma i homoseksualizma u BiH, dugi niz godina, po pitanju sirijskog konflikta, stoji na strani Assadovog zločinačkog režima.

Ovaj put, služeći se jadnim izjavama ruskih zvaničnka, objavili su vijest o tome kako su ”militanti (pobunjenici) napali školu u Alepu”.

Uz vijest od (čak) 3 rečenice nisu dodali niti jedan autentičan i provjeren dokaz o ”stradanju nevine djece” od ruku pobunjenika koji već mjesecima nastoje probiti opsadu kvartova istočnog Alepa u kojem se, zbog vladine opsade, u obruču nalazi blizu 300.000 civila.

Osim što promiče jeftinu i jadnu rusko-srpsku propagandu, važno je napomenuti da ovaj informativni portal (među ostalih 20 glavnih u BiH) jedini nije prenio vijest o ruskom masakru u Idlibu prije par dana kada su ruski bombarderi u školi ubili preko 20 djece i 6 nastavnika – što je bilo dokazano zgražavajućim fotografijama rastrgane djece i snimcima iskopavanja dječijih leševa ispod ruševina.

Screenshot:

Naš Haber

%d bloggers like this: