Skoči do sadržaja

Marija Šerifović najavila ”spektakularni” koncert u Zenici: Da li će Marija opet dizati 3 prsta, i da li će Bošnjaci ponovno biti naivne ovce ?

Popularna srbijanska pop pjevačica Marija Šerifović ”obradovala” je brojne fanove u BiH, najavivši novo druženje i ”spektakularni” koncert 3 decembra u Gradskoj areni u Zenici.

thumb460_79534_1marija

Pobjednica “Eurosonga 2007” održanog u Helsinkiju, u kojem je neposredno nakon dodijele punih 12 poena srbijanskoj ekipi na čelu sa Marijom Šerifović od strane Bosne i Hercegovine – objema rukama digla tri prsta: ozloglašeni nacionalistički simbol korišten od strane agresorske četničke vojske u ratu u BiH uzvikujući Srbija, Srbija..

evrovizija_2007_tri_prsta_rat

Nakon koncerata u Sarajevu i Tuzli, srbijanska pjevačica, ako je suditi po njenim dosadašnjim koncertima, uz pomoć i potporu naivnih bošnjačkih ovaca, napunit će i veliku Gradsku arenu u Zenici.

Postavlja se pitanje, da li će Marija i u ovom bošnjačkom svjetioniku (Zenici) dizati 3 prsta i da li će Bošnjaci zajedno sa njom svi u glas pjevati ”Molitva, molitva”…

Screenshot: Kako je Muhamed ef. Velić reagovao kada je bio Marijin koncert u Sarajevu:

thumb620_ef2

Primjetno je da srbijanske ”zvijezde” u posljednje vrijeme aktivno nastoje zagaditi većinski bošnjačke sredine u BiH, posebice u Sarajevu, Zenici i Tuzli, pa je tako, kada govorimo o Zenici, Lepa Brena – ona koja je 90′ tih posjećivala četničke položaje i pjevala ”ubijajte balije”, sredinom decembra prošle godine napunila ovu Gradsku arenu.

O tome kolika su zapravo nastojanja da se isprlja ovaj grad govori i činjenica da je ”interpretator sevdaha” Božo Vrećo također zakazao koncert u Zenici.

Naš Haber

%d bloggers like this: