Skoči do sadržaja

Kosovski Srbi priznali Kosovo kao nezavisnu državu!

Šef poslaničkog kluba Srpske liste Slavko Simić danas je u Prištini predao “Ustavnom sudu Kosova” žalbu na Zakon o strateškim investicijama.

simic

– Ovim zakonom postoje ozbiljne tendencije da se želi obespraviti i obesmisliti buduće formiranje Zajednice srpskih opština. Mi zbog toga želimo da Ustavni sud donese jednu odluku, gde će usled kršenja Ustava Kosova, Zakon o strateškim investicijama staviti van snage i proglasiti neustavnim, rekao je Simić.

 Dakle, Srpska lista, koju podržava Vlada Srbije, direktno je priznala postojanje Ustavnog suda Kosova i Ustava Kosova, što je u direktnoj suprotnosti sa Ustavom Republike Srbije koji kaže da je Kosovo srpska pokrajina.

Srbi sa Kosova formalno-pravno imaju samo jedan ustav i jedan ustavni sud – Ustav Republike Srbije i Ustavni sud Srbije.

Kosovski poslanik Palj Ljekaj i advokat Arijanit Koci rekli su da slanjem zahteva za procjenu ustavnosti zakona Ustavnom sudu Srpska lista priznaje Kosovo.

Advokat Arijanit Koci rekao je da, iako je zahtjev Srpske liste neosnovan, ipak je dobra vijest da je Ustavnom sudu dostavila na procjenu ustavnosti Zakon o Trepči i Zakon o strateškim investicijama.

– To što je uradila Srpska lista je dobra vijest. Njihov je zahtjev do kraja neutemeljen, ali oni imaju pravo na taj pravni lijek koji koriste. To dokazuje da Srpska lista poštuje Ustav i pravni sistem Kosova, kazao je Koci za portal Gazetablic.com.

Beta / Tanjug / Teleprompter

 

%d bloggers like this: