Skoči do sadržaja

Zašto šuti MUP RS: Na FB profilu Ćamila Durakovića četničke provokacije koje šire vjersku i nacionalnu mržnju

Na Facebook profilu Ćamila Durakovića brojne su poruke podrške koje mu daju prijatelji posljednjih dana. Međutim, među njima se nalaze i zlobnici koji otvoreno prizivaju duh zločinca Ratka Mladić poručujući Durakoviću i Srebreničanima da je „došlo vrijeme da se riješimo dahija“, te „Ćamil jede prasetinu nisi ga vidio na snimku“.

Indikativno je da ne reaguje MUP RS shodno Zakonu o javnom redu i miru kojim je regulisano širenje nacionalne mržnje na društvenim mrežama, a na temelju kojeg je prošle godine podsjećamo ekspresno uhapšen Sanel Menzil u Kotor Varoši.

Poruke koje se upućuju Durakoviću za Dodikovu policiju i ministra Dragana Lukača nisu dovoljan razlog da reaguju i uhapse sve one koji ih ispisuju ne birajući riječi pune mrženje, a ni fotografije koje postavljaju na Facebooku.

Kada je Menzil ostavio komentar “treba ispitati uloga u ratu svih koji su osumnjičeni i ako su krivi da trebaju biti privedeni pred lice pravde, a posebno se to odnosilo na one koji su zaposleni u državnim ustanovama” odmah je uhapšen.

Marko Lukić, Milan Mijušković, Miloš Samac samo su neki od profila sa kojih se na Durakovićevom postu ostavljaju komentari koji podgrijavao ionako uzavrelu atmosferu u Srebrenici.

BIH
%d bloggers like this: