Skoči do sadržaja

Ko je osoba koja mjesecima anonimno na društvenim mrežama širi mržnju i uvredljivi sadržaj prema muslimanima ?

Posljednjih mjeseci Bošnjaci – BH muslimani se sve učestalije nalaze na meti neosnovanih kritika i uvreda raznoraznih medija, novinara, političara, pa i pojedinaca iz običnih narodnih masa.

Jedan od njih je zasigurno i Branislav Đorđević iz Banja Luke, osoba koja mjesecima, ali i mnogo ranije, anonimno putem društvenih mreža aktivno širi neviđenu mržnju prema Bošnjacima – BH muslimanima i svemu što podsjeća na Islam, što se lahko može primjetiti i na njegovom profilu na facebooku.

krme

Naime, na e-mail nam se javila osoba koja tvrdi da ima provjerene informacije kako Branislav vodi na desetine facebook stranica i lažnih profila preko kojih širi neviđenu islamofobiju i uvredljivi sadržaj prema Bošnjacima – BH muslimanima, između kojih i stranicu ”Za Bosnu bez hidžaba” koja je prije par sedmica podijelila javnost, prije svega jer se na stranicama objavljuje seksualni i uvredljivi sadržaj prema pokrivenim ženama. Također, vodi stranicu ”Muhammad Poslaniković” na kojoj vrijeđa Poslanika Muhameda a.s i postavlja razne karikature, zatim stranicu ”Allah Snackbar”, itd.

Screenshot:

This slideshow requires JavaScript.

Na Đorđevićevom profilu da se primjetiti kako propagira četničke ideje, uzdiže Dodika, Putina i sirijskog zločinca Bašara al-Assada, te vrijeđa turskog prijedsednika Erdogana, Turke, Bošnjake, Arape i sve što podsjeća na njih i njihovu vjeru.

Osim toga, Đorđević je veoma aktivan na mnogim portalima i forumima gdje promiče sadržaj ovakvog tipa.

Najžalosnije je to što mu podršku u tome pružaju mnoge osobe srpske nacionalnosti, pa čak i hrvatske od kojih je najradikalnija Suzana Marković-Mišić.

1 komentar »

  1. Džubradi je uvijek bilo i bit će ! Ovo što radi Branislav Džorđević to samo govori iz kojeg primitivnog miljea dolazi . On ništa nemože uticati na dobronamjerne i poštene ljude jer oni imaju svoje mišljenje i svoj stav . On jedino može poentirati kod onih sličnih sebi . I uvjek je bilo Džubre ostaje Džubre 😛

    Sviđa mi se

%d bloggers like this: