Skoči do sadržaja

Srebrenica: Četničke pjesme i slavlje na ulicama povodom pobjede Grujičića

Rezultati za općinske izbore u Srebrenici još uvijek nisu poznati. Međutim, kandidat srpskih stranaka za načelnika ove opštine Mladen Grujičić već slavi pobjedu na ulicama, te prema trenutnim rezultatima sa biračkih mjesta vodi u odnosu na Ćamila Durakovića koji čeka rezultate iz odsustva i putem pošte.

Pristalice Mladena Grujičića u Srebrenici uveliko slave pobjedu uz četničke pjesme u jednom od kafića u centru grada. Nedaleko od tog mjesta stoje simpatizeri Ćamila Durakovića u čijoj se blizini nalaze jake policijske snage, javlja reporterka N1.

Duraković kaže da se još uvijek čekaju glasovi 3.300 osoba koje mogu glasati u odsustvu i putem pošte.

“Treba sačekati da se to sve zbroji.  Bojim se da je ovo previše za Bošnjake koji su zabrinuti. Pozivam ih da ne budu zabrinuti. Ovo je više provokacija nego je slavlje. Kandidat koji je proglasio pobjedu je najviše kandidat Srpske radikalne stranke jer je najviše provodio vremena u Srbiji sa Šešeljem”, kazao je Duraković za N1.

Kako kaže, kao građanin je zabrinut.

“Za Bošnjake na ovim prostorima ne bi bilo života. Većina njih bi u narednim mjescima potražilo svoju sudbinu negdje drugdje. Ovo bi bio udarac za temelje države i imali bi zaokruženu politiku Dodika u RS-u”, kazao je Duraković.

On je izrazio bojazan da bi, ukoliko Grujičić pobijedi, “institucionalno bile vršene represije da ovdje više ne bude Bošnjaka”.

“11. juli je planetaran događaj i njega niko ne može promijeniti. Ali, bilo bi učinjeno sve da oni koji žive ovdje, potomci žrtava gencocida, napuste ovaj grad”, tvrdi načelnik Općine Srebrenica.

 

BIH
%d bloggers like this: