Skoči do sadržaja

Tuzla i nakon 26 godina ostaje ”crvena”: SDP slavi pobjedu u Tuzli, Imamović ostaje gradonačelnik

U stožeru Gradskog odbora SDP-a u Tuzli slave pobjedu na lokalnim izborima 2016., čime će, ako se ne dogodi neočekivani obrt do završetka brojanja glasačkih listića, nastaviti kontinuitet vlasti reformista i socijaldemokrata, koji traje neprekidno od 1990. godine.

Prema podacima komunističkog SDP-a Tuzla, kandidat za gradonačelnika Jasmin Imamović ima uvjerljivo vodstvo u odnosu na sedam protukandidata i dobit će peti mandat na čelu Gradske uprave.
f8eb08d366b647c52df56819c2f37431
Foto: Jasmin Imamović

Prema podacima izbornog stožera SDP-a, Imamović trenutno ima dvostruko više glasova od najozbiljnijeg rivala, odnosno, zajedničkog kandidata SDA i SBB, Bahrudina Hadžiefendića.

Predsjednik Izbornog stožera stranke Slađan Ilić, kaže kako očekuju da će ova SDP i u utrci za Gradsko vijeće Tuzle pobijediti svoje političke protivnike i zadržati dominaciju u lokalnoj vlasti.

 

sdp-skup-3

Foto: Komunisti slave u Tuzli

Ilić se zahvalio svim biračima koji su na izborima svoj glas dali SDP-u.

Tuzla, Gradačac, Gračanica ostali su “crveni”, dok je SDP osvojio načelnička mjesta i u Lukavcu, te Živinicama, gdje je ranije SDA davala načelnike.

SDA je izgubila načelničku poziciju i u Kalesiji, gdje je novi načelnik od večeras postao Sead Džafić, nezavisni kandidat.

SDA je tako izgubila dvije načelničke pozicije, dok je komunistički SDP jači za dvije. Treba istaći i to, da su SDP-u pripale najveće općine u TK, te grad Tuzla.

Izgleda da su se ipak obistinile riječi Jasmina Imamovića, načelnika kojem je ovo 5-ti mandat u Tuzli, koji je rekao da neće dozvoliti da iko Tuzlu ”zavije u crno”, misleći na to da neće pobijediti kandidat ispred SDA i SBB.

Bravo Tuzlaci, 26 godina je SDP na vlasti bez konkurencije, a procenat nezaposlenosti je 80% . Može se reći da je Tuzla sada ”zavijena u crveno”.

BIH
%d bloggers like this: