Skoči do sadržaja

Ateistička novinarka nastavlja da širi netrpeljivost i neviđenu mržnju prema islamu

Lejla Čolak, bivša novinarka islamofobičnog portala Klix.ba koja je nedavno ”zapalila” region izjavom da je nošenje hidžaba/marame na glavi jednako kao i nošenje džinovskog dilda/umjetnog penisa, nastavila je sa aktivnim vrijeđanjem islama, muslimana i svega što je islamsko, a pod izgovorom ”slobode govora” i ”kritičkog razmišljanja”.

Ovaj put je otvoreno izjavila kako je islam ”agresivna, nasilna i zla ideologija” protiv koje se treba boriti, a da li je to izjavila iz neznanja o islamu, ili mržnji prema islamu, prepuštamo vama da procjenite !

Screenshot – facebook

14463078_502811619908510_7584517052923030030_n

Ovo sve dolazi nakon što je dotična Lejla Čolak, koja se pokazala kao radikalna ateistkinja, na zanimljiv način iskoristila facebook prijetnje (od osoba koje su se navodno našle uvrijeđene njenim morbidnim izjavama) te uz pomoć poznatih islamofoba Pamele Geller i Roberta Spencera odselila iz Bosne i Hercegovine.

Nakon što se smjestila u novi dom Čolak se dala u akciju da unovči širenje mržnje prema islamu i muslimanima u BiH. Njen zadatak je da na društvenim mrežama širi što opasnije priče/članke o islamu i muslimanima, dok joj široku podršku u tome pružaju pripadnici srpske nacionalnosti koji uglavnom i čine njenu listu prijatelja na ovoj društvenoj mreži.

Foto: Lejla Čolak

fg

Na ovoj adresi Lejla Čolak skuplja donacije za finansiranje svog boravka na ”sigurnoj” lokaciji. I ovdje je priča jednostavna, Lejla je na jedan lukav i podmukao način predstavljena kao ugrožena vrsta kojoj prijeti šerijat i bosanski muslimani. Doniraš 100 dolara i Lejla odmah progovori o strašnom islamu u BiH.

www.gofundme.com/lutfmission

Screenshot – instagram: Vremena kada je dotična novinarka posjećivala predavanja hfz. Sulejmana Bugarija kojeg je opisivala kao ”divnu osobu”, dok danas govori kako su muslimani ”zli” i kako je islam ”nasilna ideologija koja traži uništavanje”.

14192672_1200929529966735_3268620427126209910_n

Podjećamo, udruženje ”BH novinari” je nedavno otvoreno stalo u odbranu ove islamofobične novinarke, te je zatražilo od Federalne uprave policije da hitno istraže i sankcioniraju prijetnje (bivšoj) novinarKi famoznog portala Klix.

 

BIH
%d bloggers like this: