Skoči do sadržaja

Almir Čolan u Carevoj džamiji održao predavanje na temu Islamska ekonomija i finansije

Almir Čolan, direktor Cenra za islamsko bankarstvo i Vakufa, održao je jučer predavanje u Carevoj džamiji u Sarajevu na temu islamske finansije, ekonomija, islamski stav prema novcu i uspjehu, poslovni i pravni ugovori u islamu, zabrane u poslovanju i financijskim transakcijama, islamski načini (modeli) financiranja, itd.

Almir Čolan je direktor dva značajna centra u Australiji: Centra za islamsko bankarstvo i Vakufa, član Upravnog odbora Koledža Garden i savjetnik za karijere u Koledžu Ilim. Izabran je za člana radne grupe pri AAOIFI-u (Accounting and Auditing Organization for Islamic Financial Institutions) na projektu “Comprehensive ethics and code of
conduct”. Savjetuje brojne organizacije koje se bave islamskim finansiranjem i investicijama.

Također, bio je predavač na predmetu Islamske finansije i tržište kapitala na Univerzitetu La Trobe u Melburnu (Australia). Na ovom Univerzitet obavljao je funkciju i člana Upravnog odbora na magistarskom studiju , smjer Islamsko bankarstvo i finansije. Bio je i član Savjetne grupe za razvoj i reviziju univerzitetskih smjerova na NMIT-u te član Upravnog odbora Islamskog konzulata Viktorija.

Zavriso je MBA iz poslovnog upravljanja (Biznis i Menagement) na Univerzitetu Deakin, a magistarski studij iz islamskog bankarstva i finansija na Univerzitetu La Trobe u Melburnu. Na ovom studiju dobio je najvise priznanje- Dekanovu nagradu za “Academic Excellence”.

BIH
%d bloggers like this: