Skoči do sadržaja

Potresna poruka bolničarke iz sirijskog Halepa: Ako se bolnica sruši na nas, nemojte nas fotografisati, sačuvajte naše dostojanstvo i čast

Medicinska sestra Bera’ uputila je poruku svijetu iz podzemnog skloništa bolnice koja se nalazi u dijelu Halepa koji je pod kontrolom snaga opozicije, govoreći: “Ako se ova bolnica sruši na nas, molim vas, nemojte nas snimati i fotografisati, sačuvajte naše ljudsko dostojanstvo i čast.”
Ova medicinska sestra, koja se nalazi u podzemnom skloništu bolnice sa devedeset ranjenih vojnika i nekolicinom svojih ranjenih kolega, još je kazala: ”Nisam uplašena zbog sebe, nego zbog ovih ranjenika.”
Novine ”Daily Telegraph” objavile su da je jedna od najvećih bolnica u dijelu Halepa pod kontrolom Oslobodilačke vojske Sirije, prije sat vremena bila izložena snažnom bombardiranju. A usljed bombardiranja bolnice od strane zločinačkih snaga Bashara Asada, u proteklim danima je uništen jedini odjel intenzivne njege i mnoštvo civila je ranjeno i ostalo je bez bilo kakve medicinske njege.

Do sada su Asadova vojska i Rusija stalno bombardovali bolnice na teritoriji pod kontrolom opozicije. Veliki broj doktora i medicinskih radnika ubijen je tokom ovog pogubnog rata.

%d bloggers like this: